Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Teledermatologie

Met teledermatologie worden digitale foto's van een huidprobleem naar een dermatoloog verstuurd. De dermatoloog geeft een diagnose en advies over de vervolgbehandeling. Sinds 2004 werkt dokter van der Sluis met dit systeem via TCCN, het is een mooie aanvulling op de normale dermatologisch huisartsenzorg, waarbij huisarts en patient snel een antwoord krijgen bij een lastig huidprobleem, zonder dat de patiënt ervoor naar het ziekenhuis hoeft.

Hoe werkt het?
De huisarts start een teleconsult vanaf het internet of rechtstreeks vanuit het Huisarts Informatie Systeem (HIS). Er worden foto's van het huidprobleem gemaakt en deze worden, samen met de patiëntgegevens, via het beveiligde netwerk van Zorgdomein naar de gekozen dermatoloog verstuurd. De dermatoloog ontvangt een mail of sms bericht dat een teleconsult is aangevraagd en antwoordt binnen 1 tot 3 dagen met een diagnose en een behandeladvies. De huisarts ontvangt een mail of sms bericht dat het teleconsult beantwoord is. De huisarts bekijkt het antwoord door in te loggen op de Zorgdomein website. Het antwoord van de dermatoloog wordt tevens automatisch via een Edifact bericht naar het Huisarts Informatie Systeem verstuurd.