Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Diabetes Ketenzorg

Vanaf 1 oktober 2009 zal in de praktijk de diabeteszorg uitgebreid worden naar zogenaamde ketenzorg.

Dit doen wij samen met de alle huisartspraktijken in Skarsterlân, samengevoegd in de coöperatie Dokterscoop.

Ketenzorg betekent: Diabeteszorg zoals u in de huisartspraktijk al gewend bent, uitgebreid met meer overleg & samenwerkingafspraken met laboratorium, diëtistes, internisten, oogartsen en fysiotherapie. Daarnaast meer samenwerking & overleg tussen de huisartspraktijken binnen de cooperatie Dokterscoop. Tevens hoort hierbij het precies en zorgvuldig vastleggen van de meetwaarden van de patiënt en behandeling volgens afspraken gemaakt in de keten en landelijke richtlijnen.

Hierbij is het doel een zo compleet mogelijke zorg op eenzelfde manier te leveren, welke toegankelijk is voor alle patienten van de aangesloten praktijken.

Hiermee kan de zorg voor een patiënt met diabetes nog beter zijn.

De controles zoals u gewend was, zullen niet veel veranderen omdat wij al volgens de richtlijnen werken. Wel zult u merken dat u bijvoorbeeld een ander labformulier meekrijgt en dat verwijzingen op een wat andere manier verlopen. Dit naar aanleiding van de afspraken welke wij met anderen gemaakt hebben.

Meer informatie vindt u op de website van de Dokterscoop.