Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Gebouw de Takomst

In december 2009 is onze huisartsenpraktijk verhuisd naar het gebouw de Takomst aan de Oergong in St.Nicolaasga. Het gebouw staat op het terrein van de voormalige zuivelfabriek van St.Nicolaasga tegenover verzorgingshuis Doniahiem.

Oergong in het licht

In gebouw de Takomst zitten we als huisartsenpraktijk samen onder één dak met huisartspraktijk Folkertsma, Mediq Apotheek servicepunt St.Nyk, logopediepraktijk Osinga en dieëtistepraktijk Wuite. De rest van het gebouw doet dienst als zorgkantoor van de zorggroep Hof en Hiem.

Geschiedenis

Reeds in 2003 was er een inventarisatie in opdracht van de gemeente Skarsterlân naar de mogelijkheden voor het voormalig zuivelterrein in St.Nicolaasga. Het project heet “de Takomst” De voorkeursoptie voor de invulling van dit gebied was dat het door de Woningbouwvereniging Zuidwest Friesland en zorgcentrum Doniahiem wordt ingevuld met 20 tot 30 appartementen/aanleunwoningen voor ou­deren, met een zorgcomponent. Gecombineerd met een bibliotheek en de benodigde extra kantoorruimte voor de Stichting Hof en Hiem. Daarnaast zou er eventueel plaats zijn voor een peuterspeelzaal en kinderopvang en voor medische voorzieningen zoals huisarts, apotheek, fysiotherapie en thuiszorg.
In 2006 zijn er inventariserende gesprekken geweest tussen alle zorgverleners in St.Nicolaasga. Aanwezig waren de huisarten, fysiotherapeuten, apotheek, thuiszorg, verloskundigen en tandarts. Er was niet genoeg draagvlak voor een gezamelijk plan.
Eind 2007 werden we als huisartsen gevraagd door Jan Veenstra, directeur van Hof en Hiem of we belangstelling hadden om onze praktijken te verhuizen naar de begaande grond van het nieuw te bouwen kantoorgebouw van Hof en Hiem.
De apotheek sloot zich hierbij aan, zodat er een plan kwam voor een AHOED (Apotheek en Huisartsen Onder Een Dak).

Bouw AHOED 1      Bouw AHOED 2      Nieuwe AHOED      Nieuwe AHOED 2     De Takomst 

Het gebouw werd ontworpen door architectenburo Zijlstra uit Bakhuizen. De indeling van de AHOED werd samen met architect Zijlstra, na een gezamelijke NHG bouwgroep excursie, vorm gegeven. In 2008 werd gestart met de bouw door bouwbedrijf van der Werf uit St.Nicolaasga. De eertse steen werd officieel gelegd op 14 mei 2009. Op 16 december 2009 was het gebouw klaar en zijn we verhuisd. Het gebouw kreeg de naam De Takomst. De officiele opening was op 4 juni 2010.

Naast gebouw de Takomst is ook gebouw de Iendracht, een woonzorgcomplex, op het voormalig zuivelterrein gebouwd. De voormalig zuivelfabriek heeft in het verleden ook beide namen gedragen.