Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Reizigersadvisering en Duikkeuringen

 

Reizigersadvisering

Gaat u een verre reis maken, dan kunnen wij u deskundig medisch advies geven over: vaccinaties (inclusief Gele Koorts), malariaprofylaxe, medicatiepaspoort en persoonlijk gezondheid en risico's op reis.

Wij zijn aangesloten bij het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Het LCR geeft de landelijke richtlijnen uit voor vaccinaties en preventie van malaria bij reizigers. Op de LCR site vindt u algemene informatie die bedoeld is voor reizigers.

Gaat u op reis met een medicijn dat onder de Opiumwet valt of gebruikt u Ritalin, slaapmiddelen of kalmeringsmiddelen, dan moet u hiervoor een officiële verklaring aanvragen. Meer informatie hierover vindt u op de website van het CAK.

Op  www.rijksoverheid.nl vindt u informatie en reisadviezen waarmee Nederlandse reizigers zich beter kunnen voorbereiden op veiligheidsrisico's tijdens een buitenlands verblijf.

U kunt een afspraak bij de assistente maken voor een reizigersadvies.
Wilt u tenminste een dag voor de afspraak het Reisanamneseformulier inleveren of opsturen.
U kunt het downloaden of afhalen bij onze assistente of U kunt een Reisanamneseformulier invullen op deze site en electronisch verzenden.

De kosten voor een Reizigersadvies bedragen € 57,- . Hieronder vallen het persoonlijke advies door de huisarts en het voorschrijven van medicatie en vaccinaties en het geven van vaccinaties. De vaccins zelf zijn niet bij dit bedrag inbegrepen, deze worden in rekening gebracht door de apotheek.
Als er alleen sprake is van Reizigersvaccinatie (voorschrijven en geven van vaccinaties), wanneer er al in een eerder stadium of bij een reisgenoot een zelfde advies is gegeven, dan zijn de kosten € 25,-

De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden deze bedragen geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering.
Meer info over vergoedingen vindt u op www.gezondopreis.nl/Vergoedingen

 

 

Duikkeuringen

Wij kunnen u tevens keuren en adviseren als u wilt gaan perslucht duiken.

In de meeste landen is een door u zelf ingevulde Medische verklaring voor duiken of PADI Medical Statement voldoende als u verder geheel gezond bent.

Twijfelt u echter aan uw gezondheid of heeft u enkele vragen op het formulier met JA beantwoord dan is een keuring ten zeerste aan te raden!

De kosten van een duikkeuring inclusief longfunctietest zijn € 75,-.