Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Nieuws

vorige 10 nieuwsberichten

Inloggen via de nieuwe DigiD app


Om in te loggen in MijnGezondheid.net heeft de patiënt een DigiD-account nodig. Sinds kort is er, naast het inloggen met de extra controle via sms, de mogelijkheid in te loggen via de nieuwe DigiD app.
Lees verder »

Keuzetabel bij diabetes type 2


Soms blijft de bloedsuiker te hoog als u tabletten metformine en gliclazide slikt. Dan bespreekt u met uw huisarts de mogelijkheden. Een keuzetabel kan hierbij helpen.
Lees verder »

Vernieuwde Griep Check


De Griep Check is om te kijken of u griep heeft. Na een paar vragen krijgt u een advies of u mogelijk griep heeft. En leest u wat u kunt doen.
Lees verder »

31 mei Wereld Niet Roken Dag


Vandaag wordt wereldwijd aandacht besteed aan de ‘Wereld Niet Roken Dag’. Deze dag werd in 1987 in het leven geroepen door de World Health Organization (WHO) om meer aandacht te vragen voor de gevaren van roken. Ieder jaar wordt er ...
Lees verder »

AVG en Privacybeleid


De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is per 25 mei 2018, de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten.
Lees verder »

App op recept


Wilt u bewust met uw gezondheid omgaan en daar ook graag uw mobiele telefoon bij gebruiken? Beweer dan niet dat er niets te kiezen valt. Onlangs kwam een internationaal onderzoeksrapport uit dat het aantal medische apps wereldwijd stelde op 259 duizend. Zou u ze allemaal één dag uitproberen, u zou er ruim 709 jaar mee bezig zijn. Veel van die apps komen niet voort uit de medische wereld, maar zijn ontwikkeld door bedrijven zonder veel ervaring in de zorg en dat komt de acceptatie en de verspreiding ervan niet ten goede. 'Juist bij medische informatie wil de consument er zeker van zijn dat het klopt en kiest dan voor de vertrouwde partijen.'
Lees verder »

Eikenprocessierups


Eikenprocessierupsen zitten in het begin van de zomer in een groot aantal eikenbomen in Nederland. Ze komen ook steeds vaker in Fryslân voor. Als je in contact komt met de haren van een eikenprocessierups, kun je een klachten krijgen zoals jeuk en ademhalingsproblemen.
Lees verder »

Zorgverzekeringslijn.nl


In opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport richt Zorgverzekeringslijn.nl zich op het terugdringen van het aantal wanbetalers en onverzekerden.
Lees verder »

Mijnkwaliteitvanleven.nl


Heeft u een chronische ziekte of beperking? Ervaart u beperkingen nu u ouder wordt? Of zorgt u als mantelzorger voor uw kind, partner, een ander familielid of bekende in uw omgeving? Dan nodigen wij u uit om mee te doen aan Mijnkwaliteitvanleven.nl, om te laten zien waar goede zorg om draait.

Lees verder »

volgende 10 nieuwsberichten